1 Beze İle 2 Tepsi Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi
@alevturkenalevlemutfakaskna
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml
Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 125 ml
Pişirme süresi: 30 dk
Pişirme önerisi: 200 C alt üst ayar
Malzemeler
Hamuru için:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya (10 gr)
2 yumurta (akı hamura – sarısı yüzüne sürülecek)
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arasına sürmek için:
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Üzeri için:
Yumurta sarıları
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Leave a Reply