2 ve 3 Malzeme ile Meyveli Dondurma – Meyveli Meybuzlar – Selbstgemachtes Frucht und Sahneeis

2 ve 3 Malzeme ile Meyveli Dondurma – Meyveli Meybuzlar

 

Merhaba Arkadaşlar

Yaz aylarında en çok sevilen şey bence Dondurma diye düşünüyorum :)) Dedimki madem bu dondurmayı bukadar çok seviyoruz ozaman evimizde en pratik olanından yapıp afiyetle tüketelim :)Bizler Ailecek çok beğendik  🙂 Mutlaka sizlerde bu tarifimizi yapmalısınız Dostlar

Malzemeler :

  • 1 Poşet Dondurulmuş Karışık Meyve
  • 200 gr Şeker
  • 200 gr Krema

Yapılışı :

  • Buzlu karışık meyveleri rondomuza dolduralım ve üzerine şekerimizi ilave edip püre haline getirelim.
  • Kremamızı sertlesene kadar çırpalım.
  • Sertleşen kremanın içine püre haline gelen meyvelerin yarısını koyalım ve karıştıralım.
  • Kremalı Meyveli Dondurmamız hazırdır ve dondurma kalıplarına doldurup kapaklarını kapatıp bir kaç kez tezgaha vurup içindeki havasını alıp Buzluğa donması için gönderelim.
  • Rondomuzda geri kalan meyvelerin üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edip tekrardan rondomuzu çalıştıralım.
  • Buda sadece Meyveli Dondurma olcak Dostlar.
  • Yine aynı şekilde dondurma kalıplarına döküp kapaklarını kapatıp buzluğa donması için gönderelim.
  • Donmuş Meybuzları kalıplarından  kolaylıkla çıkarabilmek için hafiften ılık suyun altına tutup çekelim.
  • Bu şekilde kalıptan kolaylıkla çıkıcaktır.
  • Şimdiden bu güzelim tarifi yapan herkese Afiyetler olsun 🙂

 

Selbstgemachtes Frucht /Sahneeis mit nur 2 bzw. 3 Zutaten

 
Zutaten:

  • 1 Tüte gefrorener Beerenmix (750 gr)
  • 200 gr Zucker
  • 200 gr Schlagsahne

Zubereitung:

  • Die gefrorenen Beeren sowie den Zucker in einen Mixer geben und pürieren.
  • Die Sahne steif schlagen und einen Teil der pürierten Beeren unter die Sahne heben.
  • Die Sahnemischung in einen Spritzbeutel füllen und in die Eisformen damit befüllen.
  • Zu den restlichen Beeren etwas lauwarmes Wasser geben und mixen.
  • Das Fruchteis ebenfalls in die Eisformen füllen.
  • Eis ins Gefrierfach stellen.
  • Damit sich das Eis besser aus den Formen lösen lässt kurz unter warmes Wasser halten.

Guten Appetit!