5 DAKİKADA MANTI YAPMAK İSTERMİSİNİZ / En çok yapılan Kolay Mantı Tarifi

5 DAKİKADA MANTI YAPMAK İSTERMİSİNİZ / En çok yapılan Kolay Mantı Tarifi

 

Merhaba Arkadaşlar

Akşam ve Beş Çayı Masasına yakışan ve yapılışı tam 5 dakika bile sürmeyen harika bir Mantı Tarifi ile geldim 🙂 İnanın hem çok basit bir Tarif hemde çok ama çok lezzetli 🙂 Yapınca asla ama asla pişman olmayacaksınız garanti verdiğimi Tariflerimden biridir 🙂

 

Kolay Milföy Mantısı

Malzemeler :

  • 1 Paket Milföy hamuru
  • 200 gr Kıyma
  • 2 tane küp küp doğranmış Kuru Soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı Pulbiber
  • Tuz

Üzerine sürmek için :

  • Yumurta sarısı

Üzerine dökmek için :

  • Tereyağı ve Kırmızı Pulbiber
  • Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı :

  • Mantımızın iç harcı için karıştırma kabimizin içine Kıyma,rendelenmiş kuru soğan,tuz,karabiber ve kırmızı pulbiberi katip karıştıralım.
  • Milfoy hamurumuzu tezhaga yan yana dizip kare şeklinde keselim.
  • Her bir karesine kıymalı iç harcımızdan koyup bohça şeklinde kapatalım ve yağlanmış borcama ters şekilde yanyana dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mantımızı servis tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile kırmızı toz biber kızdırıp dökelim.
  • Sonrasında sıcak sıcak Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun