Videolu Tarifi burdan Izleyebilirsiniz
Bir yiyenin bir daha yiyeceği herkesin benden en çok tarifini istediği ve en çok beğenilenler arasında olan 6 katli pogca çok miktarda yapılıp derin dondurucuda tadından birsey kaybetmeden saklanan eve gelen ani misafire karsı benim koruyucum olan tarifimi , özellikle de defalarca yapıp her defasında tarifini unutup bıkmadan usanmadan telefonla arayıp bu tarifi alan ablacığım için yazıyorum 6 katli pogcamizin tarifiyapımı kolay ama dinlenme suresinden dolayı biraz zamanınızı alacak ama eminim 1 defa yaptıktan sonra çok yapıp benim gibi buzlukta uzun sure saklayabilirsiniz 6 katli pogca vayy be ben neymişim böyle dedirtecek bir tarif ama dikkat etmeniz gereken bir şey daha var hamurunuzu yaparken bulunduğunuz yerin soğuk olmaması lazim cunki içinde kati yağ olduğundan dolayı iyi açılmayabilir o yüzden hamurunuzu acarken pencerelerinizi kapatmanızı tavsiye ederim
MALZEMELER
- 2 su bardağı ilik sut
- 1 su bardağı siviyag
- 3 veya 4 çorba kaşığı toz seker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
- 75 gr ılık tereyağı
- 1 kucuk paket yasmaya (aktif maya veya 1 çorba kaşığı toz mayada olabilir)
- alabildiği kadar un
ic harci için
- beyaz peynir
- maydanoz ( ben kullanmadım)
ara katlar için
- 200 tereyağı suyu alınmış ( eritin ve bekletin yag donunca suyunu süzüp çıkarın ) veya margarin
- yarim cay bardağı kadar siviyag
uzeri için
- yukarda yazılan iki yumurtanın sarisi
- istege bağlı susam ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
- un ve yumurtanın sarisi hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yogurunki güzel kabarsın .hamurunuz sert olursa pogca da sert olabilir .hamurunuzu iyice sarip dinlendirin.
- maydanozlarida kucuk kucuk doğrayıp peynirle iyice ezin
- tereyagini eritin siviyagla karistirin
- hamurunuz iyice kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapin 6 tane bezeyi tatlı tabağı kadar acip aralarına 1 corba kasigi yağı surun üst üste gelecek şekilde koyun diger bezeleride ayni şekilde 6 sarlı olarak yağlayıp 15 dakika dinlendirin
- sonra elinizi ve hamuru acacaginiz yeri (masayi) yaglayip hamuru elinizle veya merdaneyle yavasca buyuk bir yufka olana kadar acın.
- pizza keseceği yani donerli hamur bıçağıyla üçgen şekilde sigara böreğinin yufkası gibi kesin (ben bazilarini 8’e bazilarini 12 parcaya kestim 8li kestiklerim 8 numaradaki ilk siradaki tepsi cok buyuk oldu ) peynirleri yufkanın uzerine yerleştirip kenardan ortaya doğru çok sıkmadan rulo yapin ay seklini verip tepsiye yerleştirin
- hepsine ayni islemi uygulayın
- ve tepside 45 dakika dinlendirip üstüneyumurtanın sarisini surup susam ve çörekotunu da ekleyip öncedenışıtılmış 180° fırında pisirinfırına gore değişiklikgösterebilir ama ortalama 13 veya 19 dakika aralığındapişer
- Allah sağlıkla huzurla yemegi nasip etsin
- …………Afiyet Olsun……………
tarifleriniz icin cok tesekkur ederizz cok guzel geliyor pogacalarimm sayenizdee (gokce yildirim)
Gokce hanim bende yorumunuz icin cok tesekkur ederim
tarifiniz icin cok tesekkur ederim (gokce yildirim)
Kabartma tozu kullandim su anda firinda pogacalarim ins kabarir
Ben simdiye kadar bu tarif icin hic kabartma tozu kullanmadim sonucu bana da bildirirseniz sevinirim
Cok guzel oldu bayildim esimde cok begendi tesekkurler
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Elinize saglik bu gun yapcam insaAllah cook tsk ederim tarif icin 🙂
Tarif için teşekkürler
75 gr margarini hamurun icinemi katiyoruz yoksa bezelerin uzerinemi
75 gr margarin hamur malzemelerinin içine konuluyor
Merhaba ben buzdolabında saklamak için yapıyorum yumurtasını da sürüp hazır şekilde saklamak istiyorum birde kapalı bir kapla mi koymalıyız bilgi verir misiniz
Sevim hanım ben şimdiye kadar poğçayı çiğ ( pişirmeden) buzluğa koymadım bu biraz riskli bir iş poğçayı Pişirip soğuduktan sonra tek sıra halinde dondurucu için olan poşetlere dizerim poşetin ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatırım ve Derin dondurucuda saklarım sizde ağzı hava almayacak büyük bir kap varsa onuda kullanabilirsiniz zaten bu poğçalar çok yumuşak olduğu için ezmeden üstüne baskı yapacak bir şey koymamak gerekiyor bunun için kap daha kullanışlı olabilir
Pismeden buzluga atiyorum ben. Daha güzel oluyor mutlaka deneyin derim
Bugün bu tarifi yaptım ben bile kendime inanamadim:)) çok lezzetli oldu. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bu arada dondurduktan sonra pişirdim hiç bir fark olmadı pişirmeden de saklayabilirsiniz
sevim hanım yumurta sürüp tepside beklettıkten sonramı dondurdunuz
Selamlar 6tane bezeyi tatlı tabağı kadar acıp üst üste ýağladıktan sonra 6sını birden üst üste mi açacagız yada tek tekmi açıp 8e böleriz bukısmını anlamadım.çünkü yazmışsınız diğer bezeleride 6şarlı yağlayın…teşekkürler
Emel hanım evet 6sını birden üst üste açacaksınız
Safiye hanım cevabı ivedi birsekilde yazmaniza çok sevindim hamur elimde sizi bekliyordum:))tesekkur ederim çok güzel bir tarif ellerinize saglık.benim 25den fazla cikti incemi açtim acaba sevgiler
Emel hanım sadece 6 bezeyi birlikte açıp kestiğiniz yufkandmı 25 tane poğça çıktı yoksa yoksa bütün hamurdanmı 25 poğça çıktı..?
Bütün hamurdan 25 tane çıktı arkadaslarım çok begendiler…tekrar teşekkür ederim.
bu tarifiniz süper oluyor hafta sonları eşime yapıyorum sabahları pastane acmaları gibi eşim bir tepsiyi yiyor 🙂
tesekkurkerler tarıf ıcın
Ben hamuru actiktan sonra rulo yapıp buzlukta 15dk.kadar bekletiyorum.sonra şekil veriyorum.milfoy gibi oluyor
6 tane bezeyı ust uste actıgımız zaman bu kadar cok cıkmaz kı hamur buyuk olur bu defa sarınca sorun olur
Harika bir poğaça oldu. Aynı hazır gibiydi çok beğendim. Tarifleriniz çok güzel, emeğinize sağlık.
Teşekkürler Afiyet olsun 🙂
Bende simdi yapiyorum..herkes cok ovmus..ins guzel yapabilirim..
hamurum fazla yağlı oldu aynen uguladım neden
canım hamurun tam kabardımı çünkü az kabaran hamurda çok yağlı gibi durabliyor
çok güzel bir poğoça
çok teşekkürler
evet çok kabardı içinde ayriyeten margarin var mı
hamur biraz sert olacak ben biraz yumuşak yoğurdum çok yağlı oldu
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor canım çok fazla yumuşak olduğunda istediğin şekli vermekte zor olur
Bu tarifden kaştane altını gurup yapıçam çanlarım yazarmısınız? Birde tahminem ne kadar un gidiyor?
bezeleri 6 şarlı olarak yağlayıp üst üste koyacaksın ve tahmini bir kilodan biraz daha az un alıyor
Cok merakla cok hevesle yaptım ama ilk tepsim pişince içi cig kaldı dıye ikinci tepsiyi yaktım nerdeyse onun da içi çig oldu görümceme cok ôverek yapmıştım rezil oldum 🙁
Sema’cım hamuru iyi dinlendirdiysen ( ki dinlenmese bile ) piştikten sonra içi çiğ kalmaz fırının ayarı yüksek ise üstü pişer altı pişer ama ortası çiğ kalır.
Hep pogacaları yaptıgım derece yaptım da 2 saat dinlendirdim pek kabarmadı ben de caydanlıgın üzerine koydum benmari usulu kabarttım ondan olmuş olabilirmi acaba ama gercekten cok merak ediyorum hamur işleriyle cok ugrasan biriyim yeni keşfetmeme ragmen bi çok tarıfınızı denedim ellerinize emeginize saglık cok lezzetli guzel tarıfleriniz var en yakın zaman da tekrar bu pogacayı yapmayı denicem
Çok teşekkürler, şunu belirtmek isterimki 2 saat dinlendirdiğiniz halde hamurunuz hiç kabarmadıysa ya hamur mayasında sorun vardır Yada kullandığınız malzemeler çok soğuk olduğu için kabarmamış olabilir ve bu tarifi mutlaka bir daha deneyin 🙂 çünkü herkesin çok beğendiği bir tariftir.
Bu katmer poğaça benim de gözde tarifim ben hamuruna bir çorba kaşığı sirke koyuyorum birde acarken nişasta unu ile aciyorum cok güzel oluyor
Aslında sirke güzel olabilir 🙂
1 su bardağı sıvıyağı hamura mı katıcam arasına mı sürücem ?
hamurun içine konulacak
Bizde dün yaptık muhteşem oldu. Ağızda dağılıyor resmen. Çok teşekkür ederiz tarif için Safiye Hanım 🙂
Beğendiğinize çok sevindim Afiyet olsun 🙂
çok güzel oldu…harika pek puaçayı tutturamazdım nefis oldu valla…ben hamuru iyice yoğurdum..plastik hamur gibi elastik ele yapışmayacak kıvamda.. sonra hemen tepsiye dizdim…içine ve üzerine(üzeri kurumasın diye) reklam gibi olmasın ama teremyağ sürdüm mayalandıktan sonrada yumurta sarısını tabi …yiyenler bayıldı ..tepside mayalandırdım..önceden ısıtılmış 200 derecede pişirdim..bu hamurdan her şey yapılır…pastane simidi ..puaça ..tuz çok az katıp hamuruyağladıktan sonra bir kaç kez katlayıp kuruvasan bile yapılır..sahte milföy bir nevi .. size çok teşekkür ediyorum safiye hanım..
Benim anlamadigim eritilen ya kabarmis hamurun icinemi koyoruz
Eritilen yağ bezelerin ara katlarına sürmek için kullanıcak
Safiye Hanım, yine muhteşem bir tarif. Bugün denedim, çocuklarım bayıldı. Bu hamurla her şey yapılır diye düşündüm. İlk fırsatta aynı hamurla talaş böreği de denemeyi düşünüyorum. Ellerinize sağlık
Beğendiğinize çok sevindim afiyet olsun
Safiye hanım bende paket tereyagı yada margarin yok şuan da, acaba 75 ve 200 gram margarin ölcülerini nasıl ayarlayabilirim. Bir fikriniz varmı? Bugün yapacam inşaAllah Allah izin verirse. Geriden takipcinizim. Ellerinize saglık, suan tariflerine güvendigim tek yemek sayfası sizin sayfanız:)
Merhaba canım 200 gr tereyağı eritilmiş olarak 1 su bardağına eşdeğerdir 75 gr da yarım çay bardağı kadar sayılabilir inşAllah bu tariften memnun kalacaksın sevgilerimle 🙂
Kesinlikle arz yazmışsınız ablamın süper bi tarif çok güzel oluyor ellerine saglık 🙂
Çok soğol canım beğendiğine sevindim 🙂
Tuzdan çok şeker konuluyor ama tatlı mı oluyor orasını anlamadım ben
Ne tatlı nede tuzlu ikisinin ortası oluyor 🙂 siz yapın çok hoşunuza gidecek
Ertesi gun misafir geleceginde aksamdan tepsilere yapip pisirmeden bir gece balkonda (sogukta) dinlendirip ertesi gun pisirsek nasil olur acaba?
Denemediğim için nasıl bir sonuç çıkar bende bilmiyorum
Merhaba tarifleriniz çok hoş .Ben bu tarifi denedim tat cook güzel ama hamurum dağıldı sizinki gibi muntazam olmad ı goruntusu açınca neden acaba
Merhaba hamurun kıvamı nasıldı eğer çok fazla yumuşaksa şekil vermek biraz zor olabilir .
Bardak veya gram Un ölçüsünü , açtığınız bezelerin ağırlığı ile açtığınız 6 lı yufkanın çapını verseydiniz hiç bir soruya gerek kalmazdı değil mi safiye hanım !
Sadece gram ile vermek benim için daha kolay olurdu ama Bir çok kişinin evinde mutfak tartısı yok bunu da unutmamak lazım.!!! 🙂
Merhaba safiye hanım bu tarifinizi 2 kere yaptım.Çok nefis oldu .Güzel paylaşımlarınız için size çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin .
Merhaba beğendiğinize çok sevindim özellikle geri dönüp yorum yaptığın için çok teşekkürler 🙂
Bende daha önce yaptım çok güzel oluyor ben birazda mahlep koyuyorum cok yakisiyor sayfanızida çok beğendim ayrıca bugün oğlum 5 yaşına giriyor sayfadaki bütün pasta tariflerinize baktim bugün yenilerini bekliyorum çocuklara hitap edecek tarifler paylaşırız sevinirim tesekkurler
Hamurun icine koydugumuz 75 gram margarini eritip mi koycaz? Cevabi hemen yazarsaniz sevinirim bugun yapmak istiyorum
Evet eriterek kullanabilirsin 🙂
aktif maya yaş maya mı
Aktif maya toz maya gibidir burda tam olarak açıklamıştım 🙂 bakabilirsiniz
http://www.hayalimdekiyemekler.com/hamur-isi-tarifleri/en-iyi-hamur-mayasi-hangisidir/
Safiye hanım doktorötkerin tek K ullanimlik mayasini kullanıyorum instat maya dediniz ondanmi acaba
Sanırım o olması gerekiyor 🙂
safiye hanım tarifinizi denedim akşamdan şekil verip yumurta sürmeden bekletip sabah erkenden pişirdim. fakat milföy gibi çıtır kat kat olmadı. yumuşak kolay yenilen kıvamda bir poğaça oldu. mutfakta yeni biri sayılmam deneyimliyimdir ama neden olamadı sizce . çok beklettiğim için mi
Merhaba öncelikle çok fazla beklidiği zaman istenilen sonucu vermez hatta tepside 1 saatten fazla beklediğinde çok güzel olmuyor ve normalde kat kat olur ama çıtır olmaz normal poğaçadan çok daha fazla yumuşak olur 🙂
merhabalar safiye hanım tarifleriniz çok güzel Allah razı olsun sizden bu poğçayı yaptım çok güzel oldu netteki tariflere fazla güvenmiyorum ama sizin tariflerinizi denemeye çalışıyorum hepsi bir birinden güzel
Rabbim cümlemizden razı olsun beğendiğine çok sevindim ve maalesef her tarife güven olmuyor çünkü çoğu sayfa fotoğrafı ayrı tarifi ayrı kullanıyor tabi istisnalar hariç bu işi hakkıyla yapanlarda var işte onlardan şaşmamak lazım 🙂
Safiye hanım acarken un kullanmıyor muyuz
kesinlikle açarken un kullanmıyoruz sadece yağlayarak açıcaz 🙂
Bu pogaca beni, artik pogaca yapmaktan umidimi kestigim anda hayata dondurdu.Aylar once denedim, ama o zamandan beri nasil mutlu oldugumu ifade edebilecegim bir cumle dizisi olmadigindan yazamadim bir turlu.
Hayata dondukten sonra, sizin bir cok tarifinizi yaptim. Hatta yorumlarda, sorular da yazdim. Cok guvenilir buluyorum sitenizi. Olculeriniz cok guzel tutuyor. Kendime eskisi gibi guvensiz degilim artik. Yureginize saglik…
Bu arada, “Vay be, ben neymisim” dedirtti gercekten.
Çok sevindim canım 😉 AFİYET BAL ŞİFA OLSUN 🙂
Çok güzel bir hamur oldu ben kabartma tozu kullandım ve bildiğimiz açma tepsi böreği yaptım 🙂 çok güzel oldu güzel tarifleriniz için çok tskrlr
Safiye abla bunu hep yapiyoum cok da guzEl oluyor ama kati yaga alerjim var acaba zeytjnyagiyla denesem kat lari olur mu ?
merhaba evet olur canım istersen sıvıyağ,zeytinyağı olarakta karıştırabilirsin
Amin elleriniz dert gormesin safiyehanim ellerinize saglik cokguzel yaptim colukcocuk buyuk kucuk herkes yedi tarifleriniz super saglicakla kalin
Afiyet Bal Şifa olsun 🙂
Safiye Aras hanim sizden çok rica ediyorum bana bardagin kaç giramlik oldugunu yazarmisin bide kaçtane beze çikiyor lütfen sizden cevap bekliyorum sizi devamli takip ediyorum??
Bardak 200 gr lık klasik su bardağı ve kaç beze çıktığını maalesef şimdi hatırlamıyorum 🙁
Safiye aras hanim lütfen cevap yazin bekliyorum
SaFiye aras hanim canim çok tesekkür ederim Allah razi olsun
safiye hanım ara katları için sadece sıvı yağ kullansak olurmu
Tereyağı yoksa veya sevmiyorsanız olur
Harika bir sonuç çok lezzetli poğaçalar oldu safiye hanım çok teşekkürler… Ben arasına kaşar peynir koydum ve eşim çok sevdi çocuklarda eminim sevecekeler tekrar emekleriniz için teşekkür ederim…
merhabalar tarifi denemek istiyorum ama açıklamalarda çok yapıp buzluğa atıyorum demişsiniz. Pişirdikten sonra mı atıyoruz? Buzlukta nasıl saklamalıyız? Teşekkürler…
Merhaba Evet pişirdikten sonra buzdolabı poşetinde veya hava almayan saklama kabında saklamalıyız
Tarif için teşekküeler yaptım çok güzel oldu
Safiye hanim icine ne kadar un kullandiniz?
Tahmini 6 su bardağı kadar biraz az veya çok olabilir 🙂 çünkü tam ölçmedim.
araya sürülecek yağ miktarı fazla geldi ama çok lezzetli oldu teşekkürler
Merhabalar öncelikle bu tarif icin cok teşekkür ediyorum.Hayatim boyunca yaptıgım ve hatta Yedigin en güzel poğaça oldu. Bir kısmini çikolatalı bir kısmini cevizli-şekerli bir kısmini peynirli bir kısmini da sade yaptım hepsi tek kelimeyle mükemmel oldu emeğinize sağlık…
Merhaba
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
Merhabalar Fulya hanim hangi cikolatayi kullandınız??tskrler
Tarif defteri varmı sayenizde bulamadım
Üye olunca tarif defteri otomatik olarak görünecektir.
Bu hamurdan kaç tane poğaça çıkıyor acaba 12 ye bölsek kaç tane çıkar bi fikriniz varmı acaba
İyi gunler bu hamurdan kaç tane poğaça çıkıyor acaba 12 ye bölsek kaç tane çıkar bi fikriniz varmı acaba şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar…bu pogacalar cok guzel gorunuyor ama sizinde dediginiz gibi cok zaman aliyordur.acaba hamuru geceden yugurup kabartip hatta sekillendirsek dolaba koysakta ertesi gun icin sadece pisirmesi kalsa olurmu?
Tereyağının suyu nasıl alınıyor anlayamadım
Safiye hanım, tarif için teşekkür ederim. Denedim ve çok güzel oldu ve çok beğenildi, pastaneden alınmış gibi. Ellerinize emeğinize sağlık…
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
Mrb safiye hanım ben bu poğaçaya bayılıyorum çok güzel tadı bu hamuru aynı yoğursam ama kat kat değil de normal poğaça gibi yapsam ara katına tereyağı sürmeden bildiğiniz bu hamurdan klasik poğaça yapılır mı bu hamurun tadını hiç birinde bulamadım ama buda çok uğraştiriyor beni
Merhaba evet çok güzel olur 🙂
Tarif defterine nasil ekliyoruz?
Üye olduktan sonra tarif defteri gözükecektir
cok guzel olmus ellerınıze saglık mutlaka deneyecegım
Bende yaptim tadi cok guzel elerinize sağlik safiye hanim bu tarif favori tarifim oldu herzaman bunu yapiyorum
Afiyet bal şifa olsun beğendiğinize sevindim 🙂
bu hamurdan çok güzel açma da olur sanırım.