Vermiş olduğum sos tarifi 750 gr Baklavalık yufka için rahatlıkla yeter
Çıtır börek için malzemeler
500 gr ( 23 adet ) Baklavalık yufka
Çıtır börek Sosu için malzemeler
1 su bardağı soda (Maden suyu)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Bir çay kaşığı kadar tuz
İç malzemesi için
isteğe göre beyaz peynir
Çıtır börek nasıl yapılır
- Sosu için soda, süt, sıvıyağ, yumurta, tuz iyice karıştırılır.
- 2 tane Baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde dizin, ilk 2 yufkanın arasına sadece sıvı yağ gezdirin, 3. ve 4. yufkanın üzerine sosu gezdirin ( 4 kat yufka yeterli ama ben bazılarını 5 katlı yapmıştım )
- Yufkanın uç kısmına peynir yerleştirin tam ortadan ikiye kesin çok fazla sıkmadan rulo yapın.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine kalan sosu üzerine gezdirin. sosu tam çektiğinden emin olun yufkalarınız az ise fazla sosunu alın ama mutlaka dibinde biraz kalsın.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında güzelce kızarana kadar pişirdim ve servis yapın afiyet olsun.
Inanilmaz lezzetli gorunuyor. Bir yerde Fransada yasdiginizi okumustum. Orada yufka, baklava yufkasi gibi seyler bulabiliyor musunuz acaba? Yoksa onlari da mi kendiniz yapiyorsunuz? sevgiler
Burdaki Türk marketlerinde yufka var ama Türkiye’dekiler gibi yumuşak ve ince değil bu yüzden genelde böreklik yufkamı Türkiye’den getirir derindondurucuda saklarım 🙂 Baklavalık yufka ise fena değil onu burdan alırım 🙂
Gercekten harika oldu… cok begenildi. Paylasim icin cok tesekkur ederim. Birazdan tekrar yapacagim. Ama bu sefer buzluga atacagim. Hazir bulunsun.
Yemek tarifleriniz cok guzel.Zevkle deniyorum.Bugun citir boreginizi yapacagim.Oglumda,torunumda boregi cok seviyor.Yemek tariflerinizi yanliz video da degilde yazarak da verseniz cok sevinecegim.