Tarhunlu mercimek çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun otu
  • 1 su bardağı yoğurt

Tarhunlu mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Önce mercimeği yıkayıp, süzün ve 3 su bardağı suyla haşlanmaya bırakın. En geç 30-35 dakika sonra mercimek pişip, yumuşadığında üzerine tereyağı ile kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakın.

Çorbanın suyu kaynamaya başladığında içine şehriyeyi ekleyin ve 8-10 dakika kadar pişirin. Bu arada varsa tarhunu yoksa naneyi ekleyip, ocağın altını söndürün.

Küçük bir kasede çırptığınız yoğurdu sıcak çorbaya aktarırken sürekli karıştırın. Sıcak olarak da servise sunun.