Abdigör kebabı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Abdigör kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle soğanı küp küp doğrayın.

Dana etine tuzu, kekik ve karabiberi ekleyin.

Eti 2 saat boyunca hamur haline gelinceye kadar satırla dövün. (Evde uğraşmak istemezseniz kasaba da dövdürebilirsiniz.)

Kıvama gelmiş harca soğanı da ekleyerek biraz daha yoğurun.

8 parçaya ayırın ve yuvarlak yapın.

Köfteleri 4 su bardağı suda haşlayın ve süzgeçle çıkarıp kenara koyun.

Suyu süzülen köfteleri tereyağında kızartın.

Sosu için; tereyağı eritin ve domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Son olarak kırmızı toz biber ve elma sirkesini ekleyip karıştırın.

Köftelerin üzerine sosu gezdirip sıcakken sarımsaklı yoğurdun yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…