Soğan yahnisi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kilogram arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soğan yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin.

Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.

Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.

Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Taze otlarla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.