Etli yaprak sarması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram üzüm yaprağı
  • 500 gram kıyma
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz

Etli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?

  • Üzüm yapraklarının saplarını koparıp, yıkayın.
  • Daha sonra haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Eğer salamura yapraktan yapacaksanız birkaç saat soğuk suda bekletin.
  • Bu şekilde tuzunu çıkardıktan sonra kullanabilirsiniz.
  • İç harcı için pirinçleri güzelce yıkayın.
  • Soğanların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.
  • Maydanozları da ince ince doğrayın.
  • Kıyma, maydanoz, nane, tuz, pirinç ve salçanın yarısını bir kaba alın.
  • İyice yoğurarak iç harcı hazırlayın.
  • Hazırladığınız harcı üzüm yapraklarının içine koyarak sarın.
  • Sarmaları tencereye yerleştirin.
  • Üzeri için salça, yağ, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
  • Bu sosu sarmaların üzerinde gezdirip, pişirin.
  • Afiyet olsun.