Mantarlı tel şehriye pilavı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı mantar
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantarlı tel şehriye pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Kuru soğan ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine doğradığınız mantarları ilave edip 4 dakika soteleyin. Karabiber ve tuz atıp bekletin.

Tel şehriyeyi sıvı yağda, rengi kahverengi olana kadar kavurun. 2 bardak sıcak su, sotelediğiniz mantarları ve sebzeleri ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin.