Yapımı için malzemeler
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı firik
- 1 su bardağı bulgur
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Firik pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Ayıklanmış firik ve bulguru kuru halde birbiriyle harmanlayın.
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun.
Biber salçasını ilave edin.
Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin.
Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatıp haşlanmış nohudu ilave edin. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Demlendikten sonra yanında üzüm-elma suyu ile servis yapın. Afiyet olsun…
Firik Nedir?
Freekeh veya frik, lezzetini oluşturmak için kavrulmuş ve ovalanmış yeşil durum buğdayından yapılmış bir tahıl ürünüdür. Levanten ve Kuzey Afrika mutfaklarından türetilmiş, durum buğdayının doğduğu doğu Akdeniz Havzası ülkelerinin birçoğunda popüler kalan antik bir yemektir.


















Leave a Reply