Yapımı için malzemeler
- 2 bardak kepekli pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Kepekli risotto tarifi Nasıl yapılır?
Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.
Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.
Bu arada küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun.
Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun.
Kaynamış sudan azar azar eklemeye devam edin.
Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın.
1 kaşık tereyağı ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.


















Leave a Reply