Zerdeçallı pilav tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ya da 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Zerdeçallı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri en az yarım saat önce sıcak suya koyup bekletin.

Ardından iyice yıkayıp suyunu süzün.

Yağı pilav tenceresine alıp önce şehriyeleri sonra da pirinçleri yağda kavurun.

Zerdeçalı suda eritip tencereye ilave edin.

Tuzunu da damak zevkinize göre ekleyip kapağını kapatın.

Pirinç suyunu çekince altını kapatıp üzerine bir kağıt havlu sererek demlenmesi için bir kenara alın.

10-15 dakika demlenen pilavınız yemeye hazırdır.