Çilekli crumble tarifi

Yapımı için malzemeler

Tabanı için:

  • 350 gram çilek
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Üst için:

  • 2/3 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 60 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz

Çilekli crumble tarifi Nasıl yapılır?

Çilekleri yıkayıp ayıklayın ve fırın kabının tabanına dizin.

Şeker, un ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın.

Derin bir kaseye şekeri, unu, tuzu ve dondurulmuş tereyağını koyup tereyağını çok fazla eritmeden parmak uçlarınızla karıştırın.

Elde ettiğiniz topak topak hamuru çileklerin üzerine yayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve crumble’ı fırına verin.

25-30 dakika kadar pişirdiğiniz tatlıyı tabaklara bölüştürüp vanilyalı dondurmayla servis edin.