Yapımı için malzemeler
- 35 adet bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilyalı dondurma
- 1 yemek kaşığı badem
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Dondurmalı turta tarifi Nasıl yapılır?
Bisküvileri blender’da toz haline gelene kadar ezin.
Eritilmiş tereyağı, bisküvi ve tarçını 2-3 dakika kavurup ateşi söndürün.
Karışımı yoğurma kabına alın ve iyice yoğurarak hamur haline getirin.
Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek hamuru yayın.
Buzdolabına koyup soğumasını beklerken dondurmayı çırpın.
1 kahve fincanı kadarını ayırıp kalanı tartın üstüne dökün.
Ayırdığınız dondurmaya 1 kaşık kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip mikserde 3 dakika süreyle çırpın.
Bu karışımı tartın üstüne dökün.
Çatalın ucuyla çizgiler çekerek kakaolu karışım ile altta kalan dondurmanın birbirine karışmasını sağlayın.
Buzdolabında 3 saat bekletin. Üstünü bademle süsleyip servis yapın.


















Leave a Reply