Tarçınlı kuru erik tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru erik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı file badem

Tarçınlı kuru erik tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri akşamdan soğuk suda ıslatın. Daha sonra yıkayıp süzün ve genişçe bir tencereye bütün malzemeleri koyun. Yaklaşık 1 saat iyice suyunu çekene kadar pişirin ve en son tereyağı ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Servis için erikleri kaselere yerleştirin. Üzerine file badem serpin. Ilık servis edin.