Şeftalili tart tarifi

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram un
  • 100 gram toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 3 adet orta boy şeftali
  • 1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık

Şeftalili tart tarifi Nasıl yapılır?

Unu geniş ve derin bir kaba eleyin. Tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurdu üzerine ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.

Hamuru önceden yağladığınız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin. Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıdın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohutlarla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin.

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1’er santimetre kalınlığında dilimleyin. Tabanın üzerine yerleştirin. Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin. Fırında 6-7 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.