Yapımı için malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 kiloya yakın küçük boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 2 çay kaşığı kekik veya zeytirun
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
- İnce kıyılmış maydanoz
Acem köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Kıymayı geniş bir kaba alın.
Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve pirinç, rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun. (Ne kadar uzun yoğrulursa o kadar iyi olur.)
Kıyma harcından küçük parçalar alıp yuvarlayın. (Köfteler patateslerin büyüklüğünde olmalı.)
Tencereye sıvı yağ ve salça ekleyip biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin.
Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuz ekleyin.
Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Köftelerin fazla dağılmaması için fazla karıştırmayın.
Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply