Acem köftesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 kiloya yakın küçük boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kekik veya zeytirun
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnce kıyılmış maydanoz

 

Acem köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı geniş bir kaba alın.

Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve pirinç, rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun. (Ne kadar uzun yoğrulursa o kadar iyi olur.)

Kıyma harcından küçük parçalar alıp yuvarlayın. (Köfteler patateslerin büyüklüğünde olmalı.)

Tencereye sıvı yağ ve salça ekleyip biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin.

Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuz ekleyin.

Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Köftelerin fazla dağılmaması için fazla karıştırmayın.

Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…