Yapımı için malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- Pul biber
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- Sumak
- Sıvı yağ
Acılı Antep ezmesi tarifi Nasıl yapılır?
Sebzeleri yıkayıp saplarını ayıklayın.
Dörde böldüğünüz sebzeleri mutfak robotuna atıp hepsi birbirine karışana kadar çekin.
Robottaki karışımı çukur bir kaseye alıp salçayı, baharatları ve yağı ilave edin.
Hepsini birbirine karıştırarak güzelce harmanlayın.
Mezenizi ince delikli bir süzgece ya da tülbende aktarın.
1 saat boyunca arada karıştırarak sularının süzülmesini sağlayın.
Bu sürenin sonunda ezmeniz servise hazırdır.
Üzerini yeşilliklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
Leave a Reply