Açma
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta(birisinin sarısı üzerine )
1 su bardağı sıvı yağ 1 PAKET kuru maya ve ya yarim paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Açmak için:
200 gr tereyağı Hazırlanışı:
Suyu sütü? bir kaba alın ılıtın . Mayayı şekeri ve tuzu içine ekleyip karıştırın 5 dak bekletin mayanız aklifleşsin. Sonra bir leğen alın içine yumurtaları?? sıvı yağı ve az önceki mayalı karışımı? ekleyin çırpın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık hamur elde edeceksiniz. Üzerine bir poşet geçirin veya streçleyin. Bir beze sarıp 1 saat kadar hamurunuzu mayalandırın?. Mayalanmış hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp bezeler
yapın üzerlerine minik tereyağ parçaları koyun. Sonra tek tek elinizle açın açılmış hamurunuza bıçakla çizikler atın ve yuvarlayın. Sonra simit şeklini verip tepsiye alın. (Bu işlemi yaptığım video sayfamda aşağılarda var ayrıntı için izleye bilirsiniz❤) Üzerlerine yumurta sarısı sürün 180 derecelik fırında üzerleri kizarincayadek pişirin. Fırından çıkan #açma ların üzerine bir bez örtüp 10 dakika bekletin. Veeee sonuç emin olun #mukemmel olacak. Şimdiden afiyet bal olsun ?
Leave a Reply