Yapımı için malzemeler
- 400 gram ağaç bamyası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru Arnavut biberi
Sosu için:
- 1 diş sarımsak
- 100 gram yoğurt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Ağaç bamyası kızartması tarifi Nasıl yapılır?
Ağaç bamyalarını iyice yıkayın ve ortadan ikiye kesin.
Ortasındaki küçük çekirdeklerden oluşan süngerimsi tüylü kısmı temizleyin.
Bamyaları elma dilimi şeklinde doğrayın ve zeytinyağında önlü arkalı kızartın.
Kızaran bamyaları bir kenara koyun ve sosu için 1 diş sarımsağı rendeleyin.
Bir kaba yoğurdu, biraz tuz ve sarımsakla birlikte koyup iyice karıştırın.
Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp pul biber ekleyin.
Bamyaların üzerine yoğurdu ve yağı gezdirin. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun…
Leave a Reply