Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram ahtapot
- 500 gram pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Su
Ahtapotlu pilav tarifi Nasıl yapılır?
- Pilavın pirincini birkaç saat önceden ıslatın.
- Ahtapotu ocağa alın ve sıcak suda pişene kadar haşlayın.
- Ahtapotu haşlandıktan sonra doğrayın.
- Daha sonra soğanları da incecik doğrayın.
- Ocağa aldığınız bir tencerede yağı kızdırın.
- Kızdırılan yağda önce soğan sonra da ahtapot ve pirinci kavurun.
- Üzerine, ahtapotun haşlama suyundan ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Tuz eklenmesine gerek yoktur.
- Pilavınız 15-20 dakika içinde hazır.
- Servis esnasında üzerine karabiber serpin.
- Afiyet olsun.


















Leave a Reply