Ahtapotlu pilav tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ahtapot 
  • 500 gram pirinç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Karabiber 
  • Zeytinyağı 
  • Su 

Ahtapotlu pilav tarifi Nasıl yapılır?

  • Pilavın pirincini birkaç saat önceden ıslatın.
  • Ahtapotu ocağa alın ve sıcak suda pişene kadar haşlayın.
  • Ahtapotu haşlandıktan sonra doğrayın.
  • Daha sonra soğanları da incecik doğrayın.
  • Ocağa aldığınız bir tencerede yağı kızdırın.
  • Kızdırılan yağda önce soğan sonra da ahtapot ve pirinci kavurun.
  • Üzerine, ahtapotun haşlama suyundan ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz eklenmesine gerek yoktur.
  • Pilavınız 15-20 dakika içinde hazır. 
  • Servis esnasında üzerine karabiber serpin.
  • Afiyet olsun.