Apfel – Nusszopf mit Streusel – ELMALI CEVİZLİ ÖRGÜ ÇÖREK TARİFİ

Apfel – Nusszopf mit Streusel – ELMALI CEVİZLİ ÖRGÜ ÇÖREK TARİFİ

 

Merhaba Arkadaslar

Bugün sizlere Almanyada cok severek yedigimiz harika bir Apfel-Nusszopf Tarifi yani Elamli Cevizli Örgü Cörek Tarifi vermek istiyorum.Almanya iken coluk cocuk cok sevdigimiz Tarifleri Türkiyeye gelincede yapmaya devam ediyorum valla :)) Inanin eger yabanci Lezzetlere acik iseniz bence bu Tarifimizide cok begeniceksiniz.

 

Malzemeler :

  • 500 ml Süt
  • 1 çay Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı Şeker
  • 1 fiske Tuz
  • 2 paket kuru Maya
  • 1 kg un ( 7 su bardağı Un 200 ml bardak )

Arasına Sürmek için :

  • 100 gr Eritilmiş Tereyağı

İçi İçin :

  • 6 tane Elma
  • 1 su barsağı Seker
  • 1.5 tatlı kaşığı Tarçin
  • 150 gr Dövülmüş Cevizici

Üzerindeki Streusel için :

  • 100 ge Tereyağı
  • 100 gr Şeker
  • 150 gr Un

Üzerine sürmek için :

  • 1 tane Yumurta Sarısı

 

Yapılışı :

  • Hamurumuz için yoğurma kabimizin içine Un hariç geri kalan malzemeleri katip karıştıralım.
  • Son olarak unumuzuda ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • İç malzemesi için Elmaları soyup rendeleyelim.
  • Rendelenmiş Elmaları tavamızın içine alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Sonra içine seker,Tarçin ve Ceviz içini katip karıştıralım ve soğuması için kenara alalım.
  • Üzerindeki Streuselini hazırlayalım.
  • Kabimizin içine eritilmiş Tereyağı,Şeker ve ununu katip karıştıralım ve buzdolabına sertleşmesi için kaldıralım.
  • Mayalanan hamurumuzdan 8 beze hazırlayalım.
  • Her bezemizi servis tabahği genişliğinde merdane ile açalım ve yağlı kağıt serilmiş Tepsimize alalım.
  • Üzerine eritilmiş Tereyağı sürelim .
  • Sonra ikinci bezeyide aynı şekilde açıp yağladığımız bezemizin üzerine koyalım ve yine arasını yağlayalım.
  • Dört tane beze araları yağlanmış üst üste gelmiş olcak.
  • Bu Tarifimizden iki tane Çörek çıkıyor Arkadaşlar.
  • Yağlanmış dörtlü bezemizi dinlendirelim.
  • Sonra tezgaha dörtlü bezemizi alıp önce elimizle,sonra merdane ile açabildiğimiz kadar açalım.
  • Açtığımız hamurumuzun içine elmalı iç harcımızdan her tarafına gelcek şekilde serpiştirerek dökelim ve elimizle her tarafına sürelim iç harcımızdan.
  • Sonra iki kenar kısmı hafif içe doğru katlayıp Rulo şeklinde saralım.
  • Şimdi fotoğraftaki gibi ortadan bıçakla keselim ve s şeklinde birbirine sararak tepsimize alalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Sonra hazırladığımız streuseli elimizle parça parça edip hamurumuzun her tarafına yapıştıralım.
  • Elmalı Cevizli çöreğimizi 170 dereceli fırında yavaş yavaş içi dışı pişene kadar pişirelim.
  • Pişen Çöreğimizi soğuduktan sonra dilimleyip Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun