Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı

ARABASI ARABASI OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ :)) – Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı

 

Merhaba Arkadaşlar

Arabası Arabası olalı böyle zulüm görmedi sanırım :)) Öyle büyük bir merakla yaptımki bu Tarifi. Valla ilk defa yapmama rağmen harika oldu ama ne varki ben hamurunu yutamadım yaaaa :)) Hatta YOutube kanalımızda bir kac defada yutmaya çalıştım ama yok olmadı yutamadım :)) Neyse Tarifimiz güzel olduya yutmasamda olur 🙂 Çorbası olsun hamurunun kıvamı olsun On numara Beş Yıldız oldu diyebilirim 🙂

 

Arabaşı Çorbası ve Hamurunun Yapımı

Hamuru için gerekli Malzemeler : ( 1 Tepsilik Hamur 55 cm tepsinin genişliği )

  • 6 su bardağı su ( bardak ölçüm 200 ml )
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı Un
  • 1 çay bardağı Un
  • 4 su bardağı su

Çorbası için gerekenler :

  • 1 tane Tüm Tavuk
  • 4 yemek kaşığı Tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı Salça
  • 19 su bardağı Tavuk Suyu
  • 6 yemek kaşığı kavrulmuş Un

Baharatlar :

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber

Not: Bazıları kıvamını daha cıvık seviyo bazısı daha kıvamlı. Benimki tam karar oluyor. damak tadınıza göre Su miktarını fazlalaştırıp eksiltebilirsiniz.

 

Yapılışı :

  • Arabası Çorbamızın hamuru için Tenceremizin içine 6 su bardağıi Suyumuzu dökelim.
  • Sonra içine 4 çay kaşığı Tuz ekleyelim tuzlu suyumuzu kaynatıyoruz.
  • Genişçe bir kabin içine 2 su bardağı ve bir çay bardağı unumuzu dökelim ve içine 4 su bardağı suyumuzu döküp çırpalım.
  • Unlu Suyumuzu ocağın üzerinde kaynayan suyumuzun içine süzgeçten geçirerek dökelim ve çırparak muhallebi pişirir gibi pişirelim.
  • Kaynayınca kısık ayarda 10 dakika kadar daha pişirelimki hamuru iyice pişmiş olsun Arkadaşlar.
  • Sonra hamuru dökeceğimiz tepsimizi suyla ıslatalım.
  • Pişen hamurumuzu ıslanmış Tepsimize dökelim ve sallayarak tepsinin içinde düzgünce yayılmasını sağlayalım.
  • Tepsimizdeki Hamurumuzun soğuması için kenara alalım.
  • Şimdi Çorbasına geldi sıra.
  • Düdüklünün içine tüm Tavuğu alıp üzerine bolca su dolduralım ve içine tuz atıp düdüklünün kapağını kapatıp tavuğu pişirelim.
  • Tavamızın içine 5-6 Yemek kaşığı kadar unumuzu alalım ve unu öylece karıştırarak kavuralım.
  • Bu kavrulmuş Un Çorbaya ayrı bir Lezzet katıyor Arkadaşlar.
  • Kavrulmuş unu yine eleyelimki topaklanma olmasın.
  • Pişen Tavuğun etlerini iyice tiftikleyelim.
  • Şimdi Çorbamızın Yapılışına geçelim.
  • Tenceremizin içine tereyağımızı alıp eritelim.
  • Sonra içine salçamızı koyup kavuralım.
  • Tavuğu haşladığımız suyun bir kısmını Salçamızın içine dökelim ve karıştıralım.
  • Tavuk suyunun yarısını kavurduğumuz Unun içine dökelim ve iyice çırpalım.
  • Unlu karişimi tekrardan salçalı çorbamızın içine döküp karıştıralım.
  • Son olarakta tiftiklediğimiz Tavuğumuzu ve baharatlarımızı ilave edip kaynamaya bıraklım Çorbamızı.
  • Tepsiye döktüğümüz hamurumuzu dilimlemeye geldi sıra.
  • Bıçağı suya batırarak dilimlerseniz,bıçak hamura yapışmamış olur.
  • Baklava dilimleri gibi kestikten sonra orta kısmındaki dilimleri çıkaralım.
  • Çorbamızı kasemize döküp tepsimizin ortasına yerleştirelim ve bir hamurdan bir çorbadan derken Afiyetle tüketelim.
  • Yutabilenlere helal olsun bu arada :)))

Afiyet Olsun