http://www.hayalimdekiyemekler.com/kolay-yemekler/arabasi-corbasi-ve-hamuru-nasil-yapilir/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Arabaşı Hamuru için Malzemeler
5 su bardağı su
1 su bardağı ve fazladan 1 çorba kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Arabaşı Çorbası için Malzemeler
1 kilo tavuk baget ( 8 adet )
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
6 adet kuru biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır
Arabaşı hamuru için 3,5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın,
1 su bardağı tepeleme un ve fazladan 1 çorba kaşığı daha unu çukur bir kaba alın üzerine 1,5 su bardağı su ilave edip iyice çırpın kaynayan suya süzgeç yardımıyla süzerek ilave edin bir yandan da karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 8 dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın,
Orta boy borcamı soğuk suyla çalkalayın ve arabaşı hamurunu borcama dökün üzerini düzeltin,soğuması için buzdolabına kaldırın ve bu arada arabaşı çorbasını yapmaya başlayalım.
Arabaşı çorbası için tavuk bagetlerini bolsuyla haşlayıp butları didikleyerek küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı 3 çorba kaşığı un ilave edip unun rengi hafif sararana kadar kavurun topaklanmaması için önce biraz soğuk ilave edip karıştırın daha sonra haşladığınız tavuğun suyunu ilave edip iyice karıştırın,
Kuru biberleri küçük parçalara ayırın didiklediğiniz tavuk butarınıda çorbaya ilave edip iyice karıştırın,arabaşı çorbamız çok katıysa biraz su ilave edin,kısık ateşte 5 dk daha pişirip ocaktan alın,
Soğuyan arabaşı hamuru ile servis yapın,
Afiyet olsun,
Videomu beğenip paylaşmayı unutmayın dostlar 🙂
çok güzel olmuş. tariflerinizi çok beğeniyorum. Denemeye çalışıyorum:)
cok becerikli pratiksiniz ve degişik alışılmışın dışında yemekler yapıyosunuz tarifleri hep yapıyoruz ellerinize saglık harikasınız ve çok temizsiniz bu arada teşekkürler:)
Merhabalar bir sorum olacakti. Mutlaka cam tepsidemi olmasi lazim yoksa alaminyum tepsidedemi olur?
Kaç kişilik çorba?
Amanin Arabasi, hamuru yutacan. Yemani ye! Tüm Yozgat lilara selam
Bizde buna benzer bir hamurla tatlisi yapilir.Isteğe göre üzerine az sulandirilmis pekmez veya tereyağ seker dokulur. Olsada yesem. yıllardır yemiyorum. Bu da çok guzel gözüküyor ellerinize sağlık.
hamuru guzel yapri ama corbasi yalnis ekstra kavrulmus udan yapilir bunlar kolayina kaciyorlar
HARIKA tarifleri !!! ÇOK SAĞ OL almanya dan ♡
aynen ole corbasinda un onceden kavrulmus.olur tavada kavrulmaz kolayina kacmislar o zaman unsu bir tat kalio agizda
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Böylesine önemli bir tanıtımda KARAMAN ili neden yok..!
Bilgi eksikliği Kulaktan duyma Olmalı.!
Konya Yozgat ve Karaman dan sonra
Aksaray Mersin ve Nigde li ler çok iyi bilir
Konya Karaman Yozgat en çok bilen illerimiz. dir
http://www.dailymotion.com/video/xraexc
Neden hamuru çiğnenmeden yutulur anlamadım bilen vaarmı acaba bilgilendirebilirmi acaba
Yapmayı düşünüyorum
Herşeyi çok güzel tuttu.ilk kez yaptim ve ailecek çok begendik.tarif icin teşekkürler
Yozgatlılar beğensin
O kadar tarif denedim en güzel tutan bu oldu çok teşekkürler
Çok beğenildi. Teşekkürler