Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- Tuz
- 4-5 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 kutu mısır konservesi
- 4-5 adet kornişon turşu
Sosu için:
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Arpa şehriye salatası tarifi Nasıl yapılır?
Arpa şehriyeleri sıvı yağda hafifçe kavurun.
Sıcak su ve tuz ilave ederek pilav pişirir gibi pişirin.
Şehriyeler suyunu çekince soğuması için kenara alın.
Soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Turşu ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın.
Bütün malzemeyi karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzla hafif bir salata sosu hazırlayın.
Sosunuzu şehriyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Leave a Reply