Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yağsız dana eti
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Sosu için:
- Kimyon
- Tereyağı
Aşur tarifi Nasıl yapılır?
Kimyon ve tereyağı hariç tüm malzemeleri düdüklü tencereye koyun.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp etler iyice pişene dek 1,5 saat kadar pişirin.
Pişen eti tencereden alıp çatalın ucuyla didikleyerek liflerine ayırın ve yeniden tenceredeki malzemeye ekleyin.
Buğday ve et karışımı bir tahta kaşık yardımıyla iyice dövün ve kaynaşmalarını sağlayın.
Yemeğinizi tabaklara bölüştürün.
Üzerine kızgın tereyağında çevirdiğiniz kimyonu gezdirip servis edin. Afiyet olsun!















Leave a Reply