Ayran aşı çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 6 su bardağı su
  • 500 gram süzme yoğurt
  • Nane
  • Tuz

Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın.

Daha sonra nohut ve buğdayı orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.

Yoğurdu bir kaseye alıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.

Ardından haşlanmış nohudu, buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın. 

Soğuk suyu da yavaş yavaş ilave ederek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarlayın. 

Üzerine de nane ekleyin.

Çorbanız piştikten sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…