Ayranlı aş tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre ayran
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 500 gram döğme
  • 1 avuç nohut
  • Yeteri kadar tuz
  • Reyhan veya yarpuz

Ayranlı aş tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları ve döğmeyi çorbayı pişirmeden 8-10 saat önceden ıslatın.

Ayranı tencereye aktarın.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırıp sarısını ayrana ekleyin.

Un ve tuzu da ekleyip hepsini güzelce karıştırın.

Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Ardından önce nohudu ardından döğmeyi tencereye ekleyin.

Yarım saat kadar daha pişirdikten sonra reyhan ya da yarpuzu çorbaya ekleyin.

5 dakika daha kaynattığınız çorbayı dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…