Videolu Ayva Reçeli Tarifini Burdan İzleyebilirsiniz ve izledikten sonra Yorumlarınızı Bekliyorum 🙂
Ayva reçelini daha öncede yapmıştım ama bu kadar kolayını ilk defa yaptım desem yeridir.Evde ayva varken reçelini yapıyım dedim ama bu defa normal tencerede değil düdüklü tencerede yaptım inanılmaz çabuk ve güzel oldu rengi neden bu kadar kırmızı derseniz sebebi ayvanın kendi çekirdeğinde saklı 🙂 çekirdekleri ikiye kestikten sonra karanfille beraber kaynatınca ortaya böyle kırmızı bir renk çıktı yani ne gıda boyası nede başka bir şey kullanmadım 🙂 ayva çok sert olduğu için yumuşak meyveler gibi şekerde bekletmeden yapmak lazım yoksa ayvalarda sertleşme oluyor,ayvaları istediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz ben küçük küçük kestim ekmeğe sürülebilecek kıvamda olsun diye,Benim yaptığım Ayva reçelinin kıvamı biraz koyu ama isterseniz biraz kaynar su ekleyip biraz daha kaynatın veya daha katı olsun istiyorsanız suyunu daha az kullanın,yani demokraside çareler tükenmez 🙂 siz yeterki isteyin.
Ayva Reçeli için Malzemeler
- 1 kilo Ayva
- 1kilo toz şeker
- 5 su bardağı su
- 6-7 adet karanfil
- 1 çay kaşığı limon suyu
Ayvaların kararmaması için
- Su ve biraz limon suyu
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Nasıl yapılır
- Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp kesin limonlu suda kararmaması için biraz bekletin,Ayvanın çekirdeklerini ortadan ikiye kesin
- Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın,üzerine toz şekerini ,karanfili,suyu,limon suyunu döküp karıştırıp oacağa alın.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında ocağı kısın 10 dakika kaynatın,ocaktan alın düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kaptın ve ters çevirip soğumasını bekleyin,
- Ayva Reçelimiz hazır Afiyet bal şifa olsun,
Not : Ayva reçelinizin veya başka reçeller yaparken kıvamını anlamak için reçelin altını kısın veya kapatın bir çorba kaşığı kadar tabağa alın buz dolabında bir kaç dakika bekletin kıvamı istediğiniz gibiyse ocaktan alın,veya çok suluysa biraz daha kaynatın ben hep öyle yaparım 🙂
çok güzel görünüyor elinize saglıkkk.bende yarin yapacaktımmm çok iyi olduu:)sizin tariflerinizi gözümü kıpmadan yapıyorummm hepsini çok güzelll yapıyorsunuz size özeniyorum dogrusuuu
Çok sağol canım böyle düşünmen çok güzel 🙂 mevsimiyken hemen yapmak lazım 🙂
Safiye hanim, cekirdekleri kesin diye yazmisiniz ama nereye koyacagimizi yazmamisiniz..yoksa benmi goremiyorm 🙂
Çekirdeklerini kestikten sonra ayvaların üzerine ekleyip beraber kaynatıcaz 🙂
Safiye aras yaptiginiz tarifi gibi yaptim ama kirmizi rengi almadi nedeni nedir acaba cekirdeginide koydum olmadi
Cekirdeklerimi ikiye bolecez anlamadimki
Evet maksat içindeki jöleyi dışarı çılmasını sağlamak 🙂
Safiye hanim ayva yumusak oluyomu?
Evet yumuşak oluyor 🙂
Merhaba iyi aksamlar karanfilim yok onu koymasam olurmu??
Ellerinize saglik
Merhaba evet olur 🙂
Safiye hanim duduklum eski duduklu bu ölcudeki su yeter mi dakikasi bide nasil olur hemen cevap ywzarsaniz sevinirim denicem.
Su miktarı az olmadığı Aynı ölçü kullanın.
Ya gerçekten özellikle kış ayları için bulunmaz bir nimet. Çok teşekkürler
Tüm tariflere sizden bakıyorum emeğinize sağlık. Benimkinin suyu biraz akışkan oldu koyulaşır mı ayrıca renginde tam böyle olmadı ?
Ayyy oldu oldu çok teşekkür ederim. Ağzı açık kaynatınca iyice verdi rengini. Yerim ben bunları kızzz ama diyetten sonra 🙂
🙂 Afiyet olsun 🙂
Çok sulu oldu yazan dakikadan daha fazla kaynattim koyulaşsin diye ama koyulaşmadı ayvalar çok yumuşadı bu seferde:((
Safiye Hanim merhaba videoda duduklu tencerede 20 dakika pisirin yaziyor, Altta tarifte ise 10 dakika duduklude 10 dakika duduklunun kapagi acik pisirin yaziyor.Ben videoyu izlemeden tarifi okuyarak yaptim sonuc ayva kompostosu oldu. Tekrar tencerede kaynatip bir kivama getirdim fakat bu tur yanlisliklar olunca istedigimiz sonucu elde etmemizde zorlasiyor..
Berbat oldu reçel değil ayva kompostosu maalesef güvenerek yaptım hüsran oldu sonra biraz araştırdım bir bardak su yetiyormuş fazlasına gerek yok.. katılaşsın diye kaynattıkça da ayvalar fazla yumuşadı :((
Olmadığına üzüldüm ama bu kadar ayva için 1 bardak su asla yeterli olmaz çünkü ayva kendi suyunu salan bir meyve değildir ve size fazla gelen su ayvalar soğudukça azalır jöle kıvamını alır keşke o kadar çok kaynatmasaydınız.