Badem sütü tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Tercihe göre bal, pekmez, kakao veya tarçın

Badem sütü tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri geceden suda bekletin.

Çiğ bademleri, kabuklarının yumuşaması için kaynar suda 1 dakika bekletin.

Ardından kabuklarını soyup soğuk suda en az 12 ve en fazla 24 saat bekletin.

Soğuk suda bekleyen bademlerin suynu süzüp blender’dan geçirin. Üzerine 4 su bardağı içme suyu ilave edip birkaç dakika homojen ve akışkan bir kıvama gelene kadar blender’da karıştırın.

Ardından bir kavanozun veya sürahinin üzerine tülbent geçirip karışımı aktarın. Tülbentte kalan posayı dasürahinin içine iyice sıkın.

Badem sütünüz hazır, afiyet olsun…