Baharatlı balkabağı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze nane
  • Haşhaş tohumu

Krema için:

  • Toz fıstık
  • Kaymak
  • Krema

Baharatlı balkabağı tarifi Nasıl yapılır?

Balkabaklarını 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin ve balkabaklarını da ekleyip sotelemeye devam edin. Balkabakları hafif şeffaflaşmaya başlayınca tarçın ve şekeri ilave edip karıştırın. Balzamik sirke, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir dakika kadar bekledikten sonra ocaktan alıp üzerini bir kapakla mutlaka kapatın.

Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın ve içine fıstığı ilave edin. Balkabağını 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra fıstıklı krema ile servis tabağına alın.

Taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyip servis edin.