Bakla fava tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram iç bakla
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon

Bakla fava tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları iyice yıkayıp tencereye alın.

Havuç, soğan ve sarımsağı doğrayıp baklalara ilave edin.

Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlamaya başlayın.

Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgir yardımıyla alın.

Zeytinyağı ekleyip haşlamaya devam edin.

Çırpma teli yardımıyla baklalar püre haline gelene kadar hızla karıştırın.

İnce ince doğradığınız dereotunu da baklalara ilave edin.

Suyu iyice çekilen püreyi geniş ve derin bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.

Kare veya baklava dilimi şeklinde kesin.

Üzerine limon suyu ve zeytinyağı döküp servis edin. Afiyet olsun…