Balık köftesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet palamut balığı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 3 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 2 fincan zeytinyağı
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Balık köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bir soğanı dörde bölün. Bol suda palamutlarla beraber 15-20 dakika haşlayın. Ilınınca sudan çıkarıp ve kılçıklarını ayıklayın. Bayat ekmekleri ıslatın ve suyunu iyice sıkın. Rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. İrice ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İki yumurtayı çırpın. Yuvarlak balık köftelerini önce una sonra yumurtalara bulayın ve ayçiçeği yağında kızartın.