Yapımı için malzemeler
- 2 adet palamut balığı
- 2 adet kuru soğan
- 2 dilim bayat ekmek
- 3 yumurta
- 1 demet maydanoz
- 2 fincan zeytinyağı
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- Karabiber
Balık köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Bir soğanı dörde bölün. Bol suda palamutlarla beraber 15-20 dakika haşlayın. Ilınınca sudan çıkarıp ve kılçıklarını ayıklayın. Bayat ekmekleri ıslatın ve suyunu iyice sıkın. Rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun. İrice ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İki yumurtayı çırpın. Yuvarlak balık köftelerini önce una sonra yumurtalara bulayın ve ayçiçeği yağında kızartın.
Leave a Reply