Balıkesir kaymaklısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 300 gram tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • 700 gram kaymak
  • 2 kilogram şeker
  • Su

Balıkesir kaymaklısı tarifi Nasıl yapılır?

Unu hamur tahtasına eleyin.

Ortasını havuz gibi açın.

Tereyağı ve yumurtayı ilave edip güzelce yoğurun.

Dinlendirdiğiniz hamuru 12 bezeye ayırıp hepsini yufka inceliğinde açın.

Yufkalarınızın 6 tanesini yağladığınız tepsiye aralarına su serperek yerleştirin.

Diğer 6 yufkayı da aynı şekilde başka bir tepsiye yerleştirin.

Yufkaları fırında veya mangalda pişirmeye başlayın.

Alt kısımları kızardığında öbeklerden birinin üzerine kaymağı yayın.

Diğer tepsideki yufkaları da ters yüz edip kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymakların üzerine yerleştirin.

Diğer tarafta 2 kilogram şeker ve şekerin üzerine çıkacak miktarda suyla şerbetini hazırlayın.

Soğuyan tatlının üzerine şerbeti dökün ve üzerini bir tepsiyle kapatın.

Tatlı şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…