Yapımı için malzemeler
- 4 patates
- 1 havuç
- 1 kereviz
- 200 gram piliç pirzola but
- 7 su bardağı su
- 2 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı un
- 1 salatalık turşusu
- Yarım su bardağı turşu suyu
Balkan çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Patates, havuç, kereviz ve soğanı soyup küp küp doğrayın.
Tavuğu 2 bardak suyla 15 dakika kadar haşlayın.
Suyunu bir kenara alın. Tavuğun etlerini de ince ince didikleyin.
Sıvı yağı kızdırıp soğanları tencerede kavurun.
Unu da ekleyip kavurmaya devam edin.
Suyun kalanını, tavuk suyunu ve sebzeleri, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Salatalık turşusunu sebzelerle aynı boyutlarda doğrayın.
Yumurta sarısıyla turşu suyunu çırpıp terbiyesini hazırlayın.
Karışımı çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ilave edin.
Turşuları ve tavukları da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak servis edin.
Leave a Reply