Ballı güllaç tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram güllaç yaprağı
  • 1400 mililitre süt
  • 250 gram ham bal
  • 250 gram dövülmüş ceviz
  • 150 gram nar tanesi

Ballı güllaç tarifi Nasıl yapılır?

Sütü kaynamaya yakın ısıtın.

Ocaktan alıp içine balı ekleyin.

Geniş bir tepsiye sırayla güllaç yaprakları ve 2-3 orta boy kepçe ballı süt ilave edin. (Yaprakların parlak tarafları üste gelmelidir)

3-4 yaprakta bir ceviz serpin.

İşlem bittikten sonra bir bıçak yardımıyla tatlının üzerinde 10-12 delik açın.

Tamamen soğuyan tatlının üzerine nar taneleri atarak servis edin.

Nar taneleri yerine mevsim meyveleri kullanarak güllacınızda fark yaratabilirsiniz.