Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet muz
- 2 yemek kaşığı nar
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ballı muzlu kaygana tarifi Nasıl yapılır?
Muz hariç, tüm malzemeyi bir karıştırma kabına koyun. Kıvamını tutturana kadar iyice karıştırın.
İnce bir tavayı ocağa koyun. Tavaya az yağ ekleyin ve tüm zemine yayın. Bir kepçe yardımıyla karışımı tavaya dökün ve yayın. Krep gibi çevirin tavadan alıp tabağa koyun.
Kayganayı dörde katlayın ve arasına dilimlenmiş muz koyup üzerine bir miktar bal dökün. Kaygananıza nar serperek servis edin.
Leave a Reply