Yapımı için malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı bal
- Yarım yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı toz zencefil
Üzeri için:
- Susam
Ballı zencefilli tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Tavukları şeritler halinde doğrayın.
Sarımsağı tuzla ezin.
Ayçiçeği yağını wok tavada ısıtın.
Sarımsağı yağda 30 dakika kadar kavurun.
İçine tavukları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
Bal, zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.
Ocaktan almadan önce üzerine susam tanelerini serpip servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply