Ballı zencefilli tavuk tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için:

  • Susam

Ballı zencefilli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları şeritler halinde doğrayın.

Sarımsağı tuzla ezin.

Ayçiçeği yağını wok tavada ısıtın.

Sarımsağı yağda 30 dakika kadar kavurun.

İçine tavukları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.

Bal, zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Ocaktan almadan önce üzerine susam tanelerini serpip servis edin. Afiyet olsun…