Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet salatalık
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yeşil biber
- Yarım demet nane
- 3 dal taze soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5 su bardağı soğuk su
- 2 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yaprak marul
- Tuz
Batırık tarifi Nasıl yapılır?
Tahini küçük bir tavada ısıtın.
Bulguru sıcak su ile ıslatın. Bulgurlar şiştikten sonra kullanıma hazır demektir.
Şişen bulgurun içine ısıttığınız tahini ve kimyonu alıp, karıştırın.
Tüm sebzeleri incecik doğrayıp kuru soğanı rendeleyin.
Bulgurlu karışıma soğan ve salçayı ekleyerek karıştırın.
Biber, domates, salatalık, taze soğan, nane ve maydanozu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip, karıştırın. Afiyet olsun.
Leave a Reply