Bayat Ekmek ile Lavaş Tarifi için Malzemeler
- Bayat ekmek
- bayat ekmekleri ıslatmak için su
- alabildiği kadar un
- ve tuz
iç harcı için
- beyaz peynir
- ve taze soğan
Bayat Ekmek ile Lavaş Ekmek nasıl yapılır
- Bayat ekmekleri aksamdan veya yarım önceden suya yatırıyoruz sabah suyunu iyice sıkıp üstüne tuz,alabildigi kadar un doküp yoguruyorup normal bir hamur yapıyoruz hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz ve yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp birazcık daha dinlendirin sonra merdane yardımıyla açın kızgın tavada yağsız önlü arkalı pişirin
- Ve istediğiniz gibi tüketin.
- Afiyet olsun
Derya
Resimde suyu sıkılmamış gibi duruyor!
İlk başta suyunu çok sıkmadım ama aşırı un alıyor bu yüzden sıkarak un ilave etmek daha doğru olur 🙂
Ayrıca bayat ekmekler için böyle harika bir alternatif bulduğunuz için tebrik ediyorum. Uygulayacağız
Başka şey yapılmaz ki bayat ekmekle
Başka ne yapılır bayat ekmeklele
Başka ne yapılır bayat ekmeklerle
Aynı malzeme
Malzemeler ile daha büyük hamur alıp bazlama yapılabilir başparmak kalınlığında pişmiş hali.Tavada çok kısık ateşte pişirilir.