Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram bezelye
- 3 adet yumurta
- 1 fincan mısır unu
- 1 fincan buğday unu
- Tuz
Kızartmak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
Bezelye kızartması tarifi Nasıl yapılır?
- Bezelyeleri sap kısımlarından ayıklayın.
- Ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın.
- Derin bir tencerede suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp, haşlayın.
- Ardından bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
- Haşladığınız bezelyeleri mısır ununa bulayın.
- Daha donra bezelyeleri de kızgın yağa atın.
- Bezelyelerin üzerine yumurtaları kırın.
- En son tuzunu da ilave edin.
- Her iki tarafı da renk değiştirene kadar alt üst ederek kızartın.
- Bezelye kızartmanız hazır.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply