Bezelye kızartması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bezelye
  • 3 adet yumurta
  • 1 fincan mısır unu
  • 1 fincan buğday unu
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ

Bezelye kızartması tarifi Nasıl yapılır?

  • Bezelyeleri sap kısımlarından ayıklayın.
  • Ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp, haşlayın.
  • Ardından bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
  • Haşladığınız bezelyeleri mısır ununa bulayın.
  • Daha donra bezelyeleri de kızgın yağa atın.
  • Bezelyelerin üzerine yumurtaları kırın.
  • En son tuzunu da ilave edin.
  • Her iki tarafı da renk değiştirene kadar alt üst ederek kızartın.
  • Bezelye kızartmanız hazır.
  • Afiyet olsun.