Bezelyeli hindi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet hindi göğüs eti
  • 2 bardak bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Bezelyeli hindi tarifi Nasıl yapılır?

Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.

Hindiye karabiber ve tuz sürün.

Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun.

1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin.

Göğüs kısmından ince dilimler kesin.

Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin.

Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın.

Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.

Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.

10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.