Yapımı için malzemeler
- 4 adet hindi göğüs eti
- 2 bardak bezelye
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Tuz
Bezelyeli hindi tarifi Nasıl yapılır?
Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.
Hindiye karabiber ve tuz sürün.
Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun.
1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin.
Göğüs kısmından ince dilimler kesin.
Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin.
Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın.
Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.
Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.
10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.
Leave a Reply