Bezirgani tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 20-30 adet kuru süs biberi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Bezirgani tarifi Nasıl yapılır?

Kuru biberleri 7-8 dakika kadar haşlayarak yumuşatın.

Yumuşayan biberleri çok ince olmayacak şekilde doğrayıp kenara alın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Soğanı yağda kavurun.

Salçayı da ilave edin.

Son olarak haşladığınız biberleri de ekleyip 5 dakika kadar kavurun.

Malzemeleriniz özleşince ocaktan alıp servis tabağına aktararak soğumaya bırakın.

Bu esnada maydanozları ince ince doğayın.

Mezenizi üzerine nar ekşisi gezdirip maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun…