Bici aşı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 20 adet taze asma yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Tuz
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Bici aşı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın.

Asma yapraklarını da yıkayıp ince ince doğrayın.

Sıvı yağı tencerede ısıtıp içine soğanları ekleyin.

Soğanlar kavrulduktan sonra içine salçaları ve asma yapraklarını ilave edin.

Birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyu ekleyin.

Su kaynadığı noktada içine bulguru ekleyin.

Bulgurlar kabarınca ateşten alıp tabaklara bölüştürün.

Bu esnada sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırarak sos yapın.

Bici aşının üzerine yoğurtlu sosu gezdirip servis edin. Afiyet olsun…