BİREBİR FIRINDAKİNİN AYNISI / EVDE EKMEK TARİFİ
Merhaba Arkadaşlar.
Bu gün sizlere sofralarımızdan eksik edemediğimiz ve sayesinde bir türlü kilo veremediğimiz Ekmek tarifini vermek istiyorum. Birebir fırındakinin aynısı ve pandemiden herkesin aradığı bir tarif .
Malzemeler:
Malzemeler : Bardak 200 ml
- 2 su bardağı ılık Su
 - 1 su bardağı ılık Süt
 - Yarım çay bardağı Sıvıyağ
 - 1 tane kuru maya
 - 1 çay kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı Tuz
 - 7 su bardağı Un
 
Yapılışı :
- Yoğurma kabımızın içerisine un hariç geri kalan tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
 - Sonrasında ununu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
 - Hamurumuzu mayalanması için üzeri kapalı sıcak bir ortamda bekletelim.
 - Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayalım, unlanmış tezgaha dizelim üzeri kapalı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
 - Bezelerimizi tek tek unlanmış tezgahta hafiften açalım.
 - videoda gösterdiğimiz gibi baştan sona kadar katlayarak somun şekli verelim ve tepsimize katladığımız tarafı alta tarafta kalacak şekilde dizelim .
 - Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım.
 - Tekrardan mayalanması için tepside üzeri kapalı bekletelim.
 - Dinlenmiş ekmek hamurlarımızın üzerine un serpiştirip , jilet le uzunlamasına çizik atalım
 - Somunlarımızı 200 dereceli fırında pişmeye gönderelim.
 
Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

					
















									
Hello!! My name is Jeanine
I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!