BİREBİR FIRINDAKİNİN AYNISI / EVDE EKMEK TARİFİ

BİREBİR FIRINDAKİNİN AYNISI / EVDE EKMEK TARİFİ

Merhaba Arkadaşlar.

 

Bu gün sizlere sofralarımızdan eksik edemediğimiz ve sayesinde bir türlü kilo veremediğimiz Ekmek tarifini vermek istiyorum. Birebir fırındakinin aynısı ve pandemiden herkesin aradığı bir tarif .

 

Malzemeler:

Malzemeler : Bardak 200 ml

  • 2 su bardağı ılık Su
  • 1 su bardağı ılık Süt
  • Yarım çay bardağı Sıvıyağ
  • 1 tane kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 7 su bardağı Un

Yapılışı :

 

  • Yoğurma kabımızın içerisine un hariç geri kalan tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Sonrasında ununu ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu mayalanması için üzeri kapalı sıcak bir ortamda bekletelim.
  • Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayalım, unlanmış tezgaha dizelim üzeri kapalı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Bezelerimizi tek tek unlanmış tezgahta hafiften açalım.
  • videoda gösterdiğimiz gibi baştan sona kadar katlayarak somun şekli verelim ve tepsimize katladığımız tarafı alta tarafta kalacak şekilde dizelim .
  • Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım.
  • Tekrardan mayalanması için tepside üzeri kapalı bekletelim.
  • Dinlenmiş ekmek hamurlarımızın üzerine un serpiştirip , jilet le uzunlamasına çizik atalım
  • Somunlarımızı 200 dereceli fırında pişmeye gönderelim.

Afiyet olsun.