Bisküvili Mousse Pasta Tarifi-Butterkeks Mousse Torte

Bisküvili Mousse Pasta Tarifi

Hayırlı Akşamlar Dostlar

Bu Akşam sizlere harika bir Pasta Tarifim var.Hem çok kolay hemde acayip lezzetli bir Pasta oldu.Emin olunki sizlerde yapınca çok ama çok beğeniceksiniz :)) Lütfen ama lütfen Videolu Tariflerimizin devamının gelmesi için YOUTUBE KANALIMIZA ABONE Olmayı unutmayalım 🙂

Malzemeler :

  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket krem santi
  • 3 Yemek kaşığı nutella
  • 2 paket petibor Bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için :

  • 1 su bardağı süt

Ganaj için Malzemeler :

  • 200 krema ( Schlagsahne )
  • 200 gr Bitter Çikolata

Yapılışı :

  • Soğuk süt ile kremşantilerI sertleşene kadar çırpalım.
  • İyice çırpılan kremanın yarısını ayrı bir kaba alıp diğer yarısına nutella ekleyelim ve yeniden çırpalım.
  • Kalıbımıza folio geçirelim .
  • Bisküvileri süte batırıp kalıbımıza dizelim.
  • Sonra üzerine çikolatalı kremadan sürelim ve yine üzerine süte batırılmış bisküvi dizelim.
  • İkinci katımıza sade kremadan sürüp yendien üzerine süte batırılmış bisküvi dizelim.
  • Derken bu şekilde Kalıbın en üstüne gelecek şekilde bisküvi ve krema işlemine sırası ile devam edelim.
  • En son katımıza iki kat süte batırılmış bisküvi dizilmeli.
  • Sonrasında pastamızı streç folioya sarıp 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Pastamız iyice sogumus ve buzdolabindan çıkmaya yakınken bizde ganajını hazırlayalım.
  • Kremayı tencereye döküp ısıtalım.
  • Kaynamaya yakın kenara çekip içine çikolatamızı katalım ve çikolata eriyene kadar çırpalım.
  • Pastamızı buzdolabindan çıkartıp foliosunu açalım ve servis tabağımıza ters çevirelim.
  • Ilık ganajı soğuk pastamızın üzerine güzelce dökelim.
  • Sonrasında bir kaç dakika sonra pastamızı dilimleyip servis edelim Arkadaşlar

Afiyet Olsun

Bisküvili Mousse Pasta Tarifi

Resimler

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi9

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi10

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi1

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi2

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi3

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi4

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi5

Biskuvili Mousse- Mus Tarifi6

Butterkeks Mousse Torte

Zutaten:

  • 300ml Milch
  • 2 Packungen Schlagcreme
  • 3 Esslöffel Nutella
  • 2 Packungen Butterkekse
  • 200ml Milch (zum tränken der Kekse)

Für die Ganache:

  • 200ml Schlagsahne
  • 200gr Zartbitterschokolade

Zubereitung:

  • Milch zusammen mit der Schlagcreme in eine Rührschüssel geben und aufschlagen..
  • Die Hälfte der Creme zur Seite stellen.
  • In die andere Hälfte die Nutella unterrühren.
  • Eine rechteckige Springform mit Frischhaltefolie auslegen.
  • Die Kekse nacheinander kurz in die Milch tauchen und nebeneinander auf den Boden der Form legen.
  • Dann die Schokocreme auf den Keksen verteilen.
  • Auf die Creme noch eine Schicht Kekse legen.
  • Darauf die helle Creme verteilen.
  • Dann noch eine Schicht Kekse und Sckokocreme darauf.
  • Wieder eine Lage Kekse uns nochmal helle Creme darauf. Zuletzt mit zwei Lagen Keksen abschließen.
  • Die Form komplett mich Frischhaltefolie einwickeln und für 2 Stunden ins Gefrierfach stellen.
  • Für die Ganache Schlagsahne in einem kleinen Topf erhitzen.
  • Bevor die Sahne anfängt zu kochen zur Seite stellen und die Schokolade in der heißen Sahne schmelzen.
  • Die Torte aus dem Gefrierfach nehmen und von der Springform lösen.
  • Umgedreht auf eine Servierplatte legen und die Folie enfernen.
  • Die Ganache gleichmäßig auf der Torte verteilen.
  • Zum servieren in Scheiben schneiden.

Guten Appetit!