Bisküvili Yaş Pasta Tarifi – Kekstorte

Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Uzun bir aradan sonra tekrardan Youtube eklediğim Tarifleri tek tek sitemizede eklemek için leptobun karşısına geçtim 🙂 Bu muhteşem Tarifi Youtubede izledikten sonra bir çok Arkadaşımız yaptı.Umarım yapmayanlarda bugünden sonra Mutfağa girip Tarifimizi yapmak isteyeceklerdir 🙂 Hem çok kolay hem çok gösterişli hemide çokkk Lezzetli :))

Malzemeler :

  • 2 paket Kremsanti
  • 600 gr Krema veya 500ml soğuk Süt
  • 6 paket Kakaolu Petibor Bisküvi

Ganaj için Gerekenler :

  • 200 gr Krema
  • 200 gr Bitter Çikolata

Süslemek için :

  • Antep Fıstığı
  • Hindistancevizi

Yapılışı :

  • Çırpma kabımızın içine Kremalar veya soğuk süt ile Kremşantileri döküp sertleşene kadar çırpalım.
  • Tezgaha streç folio serelim ve kelepçe varsa bisküvilerin kaymaması için folionun üzerine koyalım.
  • Sonra yatay bir şekilde bisküvileri sırası ile tek tek yanyana dizelim.
  • Dört sıra yeterlidir Arkadaşlar yoksa çok büyük oluyor ve bisküvi yetmiyor.
  • Dört sıra bisküviyi yanyana dizdikten sonra üzerine çırptığımız şantiden sürelim.
  • Sonra üzerine yine bisküvi dizelim ve yine şanti sürelim.
  • Derken bu şekilde üst üste 6 kat bisküvi dizelim Arkadaşlar.
  • Sonra Fotoğraflardada gördüğünüz gibi kenarına dikey bir şekilde bu sefer bisküvileri sırası ile 6 kat dizip yine aralarına şanti sürüyoruz.
  • İlk Yatay ve dikey bisküvi dizme işlemi bittikten sonra üst kısmına geçiyoruz Arkadaşlar.
  • Yatay dizdiğimiz Bisküvilerin yerine bu sefer dikey bir şekilde 6 kat bisküvi dizip aralarına şanti sürüyoruz.
  • Dikey olan kısmada yatay bir şekilde bisküvileri dizip yine aralarına şanti sürüyoruz.
  • Bu Şekilde ortaya çok güzel bir görüntü çıkmış olucak 🙂
  • Pastamızı folioya sarıp bir kaç saat buzluğa atalım.
  • Sonrasında pastamızı buzluktan çıkarıp üzerine geri kalan şantisini sürelim.
  • Ganaj için kremayı tencereye döküp ısıtalım.
  • Isınmış kremanın içine Bitter Çikolatayı koyup çikolata ile krema birbirine özleşene kadar çırpalım.
  • Ganajı sıkma torbasına döküp ucunu çok küçük keselim ve pastamızın kenarlarına doğru sıkalım.
  • Geri kalan ganajıda üzerine dökelim.
  • Süslemek için benim gibi Antep fıstığı ve Hindistancevizi kullanabilirsiniz Arkadaşlar.
  • Pastamızı bir kaç saat buzdolabında dinlendirip ondan sonra Afiyetle dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

 

Kekstorte

Zutaten:

  • 2 Tüten Schlagcremepulver
  • 600 gr Schlagsahne oder 500 ml kalte Milch
  • 6 Packungen Kakaokekse

Für die Ganache:

  • 200 gr Schlagsahne
  • 200 gr Zartbitterschokolade

Zubereitung:

  • Die Schlagsahne und das Schlagcremepulver in eine Rührschüssel geben und aufschlagen bis die Creme fest wird.
  • Einen eckigen Backrahmen mit Frischhaltefolie auslegen und eine Reihe aus vier Keksen waagerecht auf den Boden legen.
  • Durch den Backrahmen verrutschen die Kekse nicht und der Tortenrand wird schön gerade.
  • Wie im Video zu sehen ist habe ich leider die Reihe mit sechs Keksen gemacht.
  • Am Ende haben die Kekse nicht ausgereicht und ich musste helle Kekse nehmen.
  • Wenn ihr die Reihe aber aus vier Keksen macht reicht die angegebene Menge an Keksen genau aus.
  • Die Kekse mit der Creme bestreichen und eine weitere Reihe Kekse darüber legen.
  • Insgesamt 6-7 Reihen Kekse stapeln.
  • Jede Schicht mit der Creme bestreichen.
  • Nun weitere Kekse senkrecht an den Rand der waagerechten Kekse stapeln (6-7 Reihen) und jede Schicht wieder mit der Creme bestreichen.
  • Auf die senkrechten Kekse wieder 6-7 Reihen waagerecht Kekse stapeln.
  • Jede Schicht mit Creme bestreichen.
  • Zum Schluss an den freien Rand neben die waagerechten Kekse wieder 6-7 Reihen Kekse senkrecht schichten.
  • Jede Schicht wieder mit der Creme bestreichen.
  • Die Torte mit Frischhaltefolie einwickeln und mit den Händen glatt drücken.
  • Torte 3-4 Stunden ins Gefrierfach stellen.
  • Für die Ganache Schlagsahne erhitzen und die Schokolade in der heißen Sahne schmelzen.
  • Die Torte aus dem Gefrierfach nehmen, Folie entfernen und auf eine Servierplatte legen.
  • Die Torte mit der restlichen Creme einstreichen.
  • Ganache in einen Spritzbeutel füllen und auf die Ränder der Torte spritzen, sodass die Ganache die Ränder runter läuft.
  • Dann die restliche Oberfläche mit der Ganache bedecken.
  • Zum Schluss könnt ihr die Torte noch mit gemahlenen Pistazien und Kokosflocken verzieren.

Guten Appetit!