Blechkuchen mit Kirschen – Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere herkesin evinde olabilcek Malzemeler ile harika bir Kek Tarifi yaptım.Tarifini yabancı bir siteden aldım ve ben kendi borcamıma göre Malzemenin iki katını kullandım.Çocuklarım çok ama çok beğendi.Dün akşam yaptım ve suan iki dilim kaldı,onlarıda gelecek olan misafirim için sakladım açıkçası :)))

Malzemeler :

  • 250 gr Şeker
  • 4 tane Yumurta
  • 2 paket Vanilya
  • 8 yemek kaşığı Süt
  • Bir fiske Tuz
  • 250 gr Tereyağı veya Margarın
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 400 gr Un

Üzeri için :

1 Konserve Vişne taneleri 300gr

Pudra Sekeri

Yapılışı :

  • Kek hamuru için çırpma kabimizin içine seker,yumurtalar ve vanilyayı katip köpürene kadar çırpalım.
  • Sonrasında içine geri kalan malzemeleri katip çırpma işlemine devam edelim.
  • Kek hamurumuzu yağlanmış borcama döküp düzleyelim.
  • Vişnelerin suyunu iyice süzdürüp vişne tanelerini kek hamurumuzun üzerine sırası ile dizip elimizle biraz içine doğru bastıralım.
  • Sonra kekimizi 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  • Pişen ve soğuyan kekin üzerine Pudra şekeri serpiştirip,dilimleyip Afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun