Kaz suyuyla bulgur pilavi genelde kaz pisirildiginde onun suyu kullanilarak yapilir yapimi cok basit tadi ise cok guzel genelde Kars’lilar bu pilavi cok yaparlar cunku nerde olursa olsun onlar icin kaz vazgecilmezdir,simdi gelelim tarifimize Malzemeler 2,5 su bardagi bulgur pilavi 5 su bardagi kaz suyu 1 adet buyuk boy sogan 1 cay bardagi siviyag ve tuz Hazirlanisi Kazin suyunu ve ...
Bugun size yemek tarifi yerine butun gece esimle beraber ayıkladığım taze barbunya nasıl saklanır onu anlatacağım. Taze barbunya saklamak çok kolay barbunyalarınızı ayıklayın. haslamadan buzdolabı poşetlerine koyup ağzını sıkıca kapatın ve derin dondurucuda muhafaza edin Taze barbunyalari derin dondurucuda yakasik 6 ayla 1 sene saklayabilirsiniz. ve çıkardıktan sonra haşlayıp istediğiniz yemekte kullanabilirsiniz buzdolabının dondurucusunda veya derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz barbunyaların ve ...
Buzluk Poşeti ile en kolay şekilde Yaprak Sarmanızı sarabilirsiniz 🙂 Kıymalı veya etli yaprak Sarma Tarifi bir çoğumuzun severek yedigi ve yapımı biraz ugrastirici olan yemeklerimizdendir ne kadar ugrastirici olsada sarmadan vazgeçemiyoruz ama bu lezzetede deger yani cunki tadi muhteşem.iste simdi gelelim bu lezzetlimi lezzetli tarifimize Kıymalı Sarma icin Malzemeler Yarım kilo asma yaprağı ( uzum yaprağı) ic harci icin 2 ...
kimine gore mor lahana kimine gore kırmızı lahana Turşusu mor ahananın bol olduğu bir mevsimdeyiz.ve tursusunun tam yapilma zamani cok değişik bir tursu vede cok lezzetli ozellikle misafirlerinize değişik bir tat sunmak istiyorsaniz buyrun tarifimize MALZEMELER 1 adet morlahana 2 su bardağı uzum sirkesi 1 çorba kaşığı kaya tuzu 10 dis sarımsak istete gore 4 veya 5 adet aci sus biberi ( ...
Sizlere bahceden topladigim domateslerle yaptigim lezzetine doyamadigimiz cok basit yapimi olan menemenin tarifini paylasmak istiyorum .Menemen yapiminda ne var sanki diyeceksiniz ama ben yinede bilmeyenler icin tekrarlamak istiyorum. Malzemeler 7 adet domates3 adet biber1adet buyuk boy sogan1 adet tavuk bulyon2 veya 3 yumurta 1 kasik domates salcasiSiviyagKarabiberPulbiberTuz Hazirlanisi. Soganlarinizi kup kup dograyip biraz soteleyin (pisirin)ustune Kup kup dogradiginiz biberleri ekleyin ...
Bu sali buyuk eltim bana hediye olarak ormustu.onuda sizlerle paylasmak istiyorum. ...
SIMLI GRI SAL Sizlerle cok guzel modelleri paylasicam canim ablamin ozenerek yaptigi ve benimde severek kullandigim şallarimi sizlerle paylasmak istiyorum. Bu sallari ozel gunlerde,dugunlerde,ve ev oturmalarinda rahatlikla takabilirsiniz..sallarinizi Bir cok sekilde kullanabilirsiniz ...
Eğer evde parcalanmis yufkalarınız varsa değerlendirmenin zamanı geldi demektir.bunun icin en ideal boreklerden biri Yesil Kabak Boregi Tarifidir.yapimi cok kolay simdi gelelim tarifimize Yesil Kabak Böreği için Malzemeler 2 adet yufka 2 adet yumurta 2 adet yesil kabak 1 su bardağı sut 1 cay bardagi siviyag 1 kucuk kase beyaz peynir( 125 gr ) 1,5 cay kaşığı tuz Yesil Kabak Böreğinin ...
Daha once ıspanaklı peynirli tavuk göğsü dolması yapmıştım bu defada fırında pilavlı tavuk göğsü dolması yaptım umarım beğenirsiniz simdi gelelim tarifimize Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 1,5 su bardağı pirinç 3 su bardağı kaynamış su yarim demet maydanoz 1 cay kasığı karabiber yarim cay bardağından biraz fazla siviyag Uzerine sürmek için 1 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez ...
Gömlek Sarma tarifi koyun ic yagini yemeklerinde kullananlar icin cok ideal ama yagi fazla sevmeyenlerede tavsiye edemiyecegim cunku gercekten cok yagli oluyor.bu tarifi kurbanda kestiğimiz koyunun gömlek yagini ve yuregini kullanarak yaptım.Normalde ic harcına ciger giriyor ama misafirlerimin sevip sevmedigini bilemedigim icin koyunun yüreğini kullandim gomlek yaginin kenar kisimlarinda cok fazla yag oldugu icin biraz daha ic kisimlardan kullandim kenar kisimlarini ...
Hello!! My name is Jeanine
I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!